Skip to main content

2016-06-29 -

 

Pressmeddelande

För företag som deltar under Almedalsveckan

JallaJobb är ett temporärt rekryteringsinitiativ som är mer tillgängligt för personer med annat modersmål än svenska.

Vad är JallaJobb?

2015 lanserade Lernia radioprogrammet Jalla Almedalen som sänder på lätt svenska direkt från politikerveckan i syfte att tillgängliggöra det offentliga samtalet för personer som har annat modersmål än svenska. När Jalla Almedalen tillfrågade sina lyssnare om vilket ämne som är viktigast hamnade jobbfrågan högst upp. Därför utökas årets upplaga med #JallaJobb, ett rekryteringsinitiativ särskilt anpassad för att nå samma målgrupp.

- Just nu har många arbetsgivare kompetensbrist och med JallaJobb erbjuder vi företag ytterligare en kanal för att bredda rekryteringsbasen, säger Rikard Kjellman, HR-chef på Lernia.

Så funkar JallaJobb

 1. Under Almedalen erbjuder Lernia företag att spela in en kort jobb-shout out i syfte att nå jobbkandidater som inte har svenska som modersmål.
 2. Företaget anger i filmen vilka kompetenser som eftersöks.
 3. Filmerna publiceras på Lernias och "Jalla Almedalens" sociala kanaler.
 4. Potentiella kandidater kan via filmerna klicka sig vidare till en anmälningssida på lätt svenska för att ange sitt intresse.
 5. Alla inkomna intresseanmälningar från kandidaterna lämnas ut till respektive företag efter Almedalsveckan.

Inspelning sker i Jalla Almedalen inspelningsstudio på Bredgatan 4 i Visby (inne på området)

Inspelning av #JallaJobb sker mellan 4 – 6 juli, kl 09:00 – 16:00

Kontaktperson för JallaJobb:

Rikard Kjellman, HR-chef Lernia

JallaJobb i sociala medier:

#jallajobb
primär kanal för delning är Facebook.

Frågor och svar

Hur gör jag om jag vill rekrytera via JallaJobb?
Du kontaktar Rikard Kjellman som är HR-chef på Lernia och kontaktperson för JallaJobb. Ni bestämmer när det passar att komma och spela in din jobb-shout out.

Din shout out publiceras strax efter inspelning. Efter Almedalsveckan kontaktar Rikard dig och överlämnar intresseanmälningarna från kandidater.

Vad innebär det att vara med i JallaJobb och kostar det något?
Att delta i JallaJobb innebär att du som arbetsgivare åtar dig att följa upp intresseanmälningarna som kommer in via Lernia.se/jallajobb.

Att göra en shout out, dvs. spela in en film, spridning och leverans av intresserade kandidater är kostnadsfritt. Du väljer sedan om du vill sköta hela rekryteringsprocessen själv eller om du vill att Lernia hjälper dig med hela eller delar i processen. Kontakta Rikard Kjellman för upplägg och kostnad.

Vad är en jobb-shout out?
En kort film där man gör en efterlysning.

Vad händer efter Almedalsveckan?
Du som arbetsgivare får lista med samtliga intresseanmälningar från Rikard Kjellman.

Kan jag (arbetsgivare) sprida JallaJobb själv?
Absolut, du kommer att få länkar till din shout out som du själv får sprida efter bästa förmåga. JallaJobb använder sig av hashtaggen #jallajobb och vi kommer att tagga in ditt företagsnamn i våra poster.

Hur lång tid har man och hur lång är filmen?
Filmen, dvs. shout outen kommer vara under en minut. Du får ett förslag på manus så att det ska vara så enkelt som möjligt samt att samtliga filmer ska få samma manér.

Att spela in själva filmen tar bara några minuter. Du väljer sedan om du vill springa vidare eller ta en kaffe med oss på Lernia.

Var kommer shout outen att visas/spridas?
Lernia.se/jallajobb, Lernias Facebook. Al Kompis kommer sedan att länka och pusha in mot Lernias sajt och Facebookflöde.Du kan också välja att sprida den i era egna sociala kanaler.

Kommer våra (arbetsgivarens) kontaktuppgifter att publiceras?
Ditt företagsnamn kommer att stå tydligt och intresseanmälan för kandidater görs på Lernia.se/jallajobb. Efter Almedalsveckan får du kontaktuppgifter till kandidaterna så att du kan följa upp med mer information om tjänsten och nästa steg.

Hur gör andra företag som är med?
Alla arbetsgivare får samma ram att förhålla sig till. JallaJobb välkomnar alla typer av företag och jobb.

Hur ser ansökningsformuläret ut för kandidaterna/intresserade?
I formuläret efterfrågas:

 • Namn, telefonnummer och e-mailadress
 • Vilket företag du är intresserad av
 • Vilket jobb är du intresserad av
 • Varför passar detta jobb dig (kortfattat)
 • Vad har du för tidigare erfarenhet inom detta jobb (kortfattat)
 • Samt en ruta som godkänner: Jag godkänner att mina uppgifter sparas och används för att jag ska bli kontaktad av Lernia/företag som jag anmält intresse till.

Hur samlar ni in uppgifter om personer som är intresserade av jobben?
www.lernia.se/jallajobb kommer Lernia att använda ett formulär där personer kan anmäla sitt intresse för upplagda jobb. I formuläret samlar Lernia in nödvändig information för att du (arbetsgivare) eller Lernia ska kunna kontakta personen. De uppgifterna är namn, telefonnummer och e-mailadress.

Uppgifterna sparas i databasen för formuläret och skickas sedan vidare till det företag intressenten vill komma i kontakt med. Uppgifterna kommer enbart vara tillgängliga för ansvariga på Lernia och för respektive företag. Det innebär att du som företag/arbetsgivare endast får kontakta kandidaten i detta ärende.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24