2018-11-02 -

 

Blogginlägg

Detta ska du hålla utkik efter i cv:t

Kandidaten ser strålande ut på papperet: flera års arbetslivserfarenhet, utlandsstudier, ”ambitiös, målmedveten och stresstålig” ... Men hur är det egentligen? Detta bör du ha i åtanke: luckorna, flosklerna, titlarna.

Susanne Werngren, som har arbetat inom bemanning och rekrytering i 20 år, har många gånger sett misstag i cv:n.

– En klassiker är när kontaktuppgifter saknas. Eller om någon har använt översättningsprogram och sedan inte verifierat att innehållet och andemeningen blir detsamma i cv:t. Jag har sett en del intressanta översättningar genom åren, säger hon.

 

Stäm av mot kravprofil

Det första hon gör när hon får ett cv i sin hand är att stämma av att det möter det grundläggande i kravprofilen.

– Är det så att man söker en redovisningsekonom bör också de senaste tjänsterna vara den typen av roll.

Att det finns en kronologisk ordning för utbildning och arbete utan markanta uppehåll är nästa sak Susanne Werngren skannar av.

– Där tycker jag att det ska vara nere på månadsdetalj: månaden jag började ett jobb och månaden jag slutade. Vi vill veta om det funnits någon frånvaro från arbetsmarknaden och i så fall varför.

 

Frånvaro behöver inte vara stopptecken

För den skull är det inte så att Susanne Werngren anser att frånvaro nödvändigtvis måste vara något negativt, snarare handlar det om transparens och tillit.

– Om det är någon som varit sjukskriven för utbrändhet till exempel, så är det mycket bättre att vara öppen med det. För någon som varit utbränd är sannolikheten att bli det igen mycket mindre. En sådan person har förmodligen fått en insikt om sig själv och sin förmåga och har verktyg för att hantera utmanande situationer framöver. Det kan vara en tillgång i en arbetsgrupp snarare än en belastning.

 

Se igenom flosklerna

Något som däremot får henne att dra öronen åt sig är tomma och slitna uttryck som att ”vara en teamplayer”, ”ha många bollar i luften” och ”brinna för det jag gör”.

– Det säger inte så mycket om vem personen är. När någon bara radar upp superlativ känns cv:t inte genomarbetat. Särskilt om de motsäger varandra, som ”jobbar helst ensam” och ”är en teamplayer”.

 

Se upp med titlarna 


Jobbtitlar är också sådant som kan förvirra i cv-läsning. Susanne Werngren tycker att man ska vara medveten om att många titlar egentligen betyder samma sak.

– De flesta använder de titlar man haft på sina anställningar, som ibland kan vara väldigt företagsspecifika. Läs i så fall arbetsbeskrivningen för att boxa in rollen. It-support kan till exempel kallas it-tekniker, first line support eller second line support.

 

En bonus tycker hon är när det finns en röd tråd i kandidatens olika åtaganden.

– Man kan alltid hålla utkik efter någon koppling mellan det yrkesmässiga och privatintressen. Någon som söker till redovisningsekonom och samtidigt är ansvarig för ekonomin i sin bostadsrättsförening har en tydlig profil.

 

5 frågor att ha i åtanke vid cv-granskning

  1. Finns det kontaktuppgifter till personen?
  2. Motsvarar cv:t grunderna i kravprofilen?
  3. Finns en kronologisk ordning utan luckor?
  4. Förstår du vad titlarna motsvarar?
  5. Finns det många slitna uttryck?

Få tips och inspiration