2018-04-26 -

 

Blogginlägg

Det går att rekrytera under sommaren

Sommaren är runt hörnet, i alla fall i rekryteringssammanhang. Vi har alla hört att hösten måste planeras under våren, för under sommaren går det inte att rekrytera. Men lugn, du behöver inte stressa, nu slår vi hål på myten om att det inte går att rekrytera under sommaren.

– Jo, det går att rekrytera under sommaren, Sverige stänger inte längre ner, säger Joakim Whitefield, regionchef, Lernia Göteborg.

Han menar att det tidigare var så att platsannonser publicerades i papperstidningens söndagsbilaga. När folk tog semester och åkte till sommarstugan i juli lämnade de tidningen hemma och stängde av omvärlden.

Förr "dog" juli helt och hållet, så är det inte längre

– Idag med sociala medier stänger vi aldrig av, vi finns tillgängliga även under semestern. Man är uppkopplad även i segelbåten och oavsett var du befinner dig får du information om de intressanta jobben, säger Joakim Whitefield.

I och med att man kan nå sin målgrupp även under semestermånaderna går det också att rekrytera.
– Det är under ledigheten man faktiskt har tid att fundera över ett nytt jobb och läsa annonser som kommer upp på Linkedin, Facebook och andra sociala medier. Det är då vi har tid att vara inne och titta lite mer djuplodande i de sociala kanalerna, säger han.

Vill du att Lernia hjälper dig med sommarbemanningen? Läs om hur vi kan hjälpa dig här

Joakim Whitefield förklarar att många verksamheter fortfarande går ner i juli, augusti och halva september, men få stänger ner totalt.
– Förr "dog" juli helt och hållet, så är det inte längre. Nu har vi anpassat oss mer till omvärlden och sprider ut semestern mer, för arbetsgivarna finns då fördelen att verksamheten kan fortsätta att rulla, säger han.

Däremot kan det vara så att folk inte är på plats för intervjuer likna snabbt under sommaren.
– Om någon sitter på Kreta och söker en tjänst kanske du får vänta en vecka med själva intervjun, men den flexibiliteten borde finnas tycker jag, är det en bra kandidat är det värt att vänta ett par dagar. Det går ju också att göra en Skypeintervju i ett första skede, säger Joakim Whitefield.

Tre tips när du vill rekrytera under sommaren

  1. Sociala medier så som Facebook och Linkedin är kanaler många använder under ledigheten. Utnyttja dem.
  2. Var aktiv. Rekrytering är ett hantverk som inte sker av sig själv.
  3. Anlita gärna en rekryteringsfirma för att hjälpa dig med searchen, behovet av att leta efter kandidater har ökat i och med att inflödet av kandidater till annonser har minskat.