2017-11-06 -

 

Blogginlägg

Sju poddar om rekrytering, HR och arbetsliv - dessa får du inte missa

Poddar upptar allt mer av vår tid. Praktiskt när man sitter på bussen på väg hem från jobbet, under promenaden eller bara som förströelse hemma i soffan. Här listar vi några av de bästa arbetslivspoddarna med fokus på HR, bemanning och rekrytering.

Poddtips för HR och rekrytering

HR-podden

Av Gisela Jönsson, doktorand i arbetsvetenskap på KTH, och Katarina Starendal, HR Manager på design- och innovationsföretaget Veryday. Diskuterar ledarskap, organisation och personalarbete i en snabbrörlig värld.

Hiring on all cylinders

Av teknikföretaget Entelo. Med hjälp av experter från rekryterings- och HR-branschen diskuterar podden de största utmaningarna som en rekryterare står inför varje dag.

HBR ideacast

Av Harvard business review. En affärsinriktad podd om ledarskap som leds av redaktören Sarah Green på Harvard business review. Gästas av såväl kända företagsledare som professorer. Podden startade 2006 och har kommit ut med hela 600 avsnitt

Tack för din ansökan

Av TNG. Lyssnaren får ta del av hur rekryterare tänker och resonerar kring allt som handlar om att söka nytt jobb. Mer riktad till den arbetssökande än till dig som rekryterare.

På jobbet

Av Wise consulting. En lättsam och matnyttig podd om ledarskap för moderna ledare.

Nine to thrive HR

Av Human capital institute. Programledaren och hennes gäster delar med sig av inspirerande och handfasta tips på hur man lyckas som företagsledare, inom HR och i livet i stort.

The best part of my Job

Av rekryteraren Lars Schmidt. Rekryteraren Lars Schmidt delar med sig av historier och anekdoter från arbetslivet. Fokus på olika typer av karriärer och vad arbetet betyder för olika människor.