2017-11-24 -

 

Blogginlägg

7 sanningar om rekryteringar – som du bara ser i sociala medier

Internet svämmar över av bilder med klurig text som många gånger beskriver vår vardag, så kallade memes. Och även inom rekryteringsvärlden finns det en del uttryck och citat som får oss att dra på munnen. Ligger det någon sanning i dem? Det får du själv avgöra…

1. Lojala anställda är företagens dröm.

Så hur gör du för att hitta de mest lojala medarbetarna som stannar i vått och torrt?

2. En rekryterare som bestämt sig är inte att leka med.

En stor del av en rekryterares arbete bygger på att skapa kontakter och nätverk, för att den dag man behöver anställa kunna hitta precis rätt person. Så se upp alla där ute, en rekryterare som bestämt sig är inte att leka med.

3. För många missade samtal från ett och samma nummer gör oss lite uppgivna.

Visst, många gånger lönar det sig att ligga på och inte ge upp. Men för många missade samtal från ett och samma nummer gör oss lite uppgivna. Ja, vi kommer att ringa tillbaka. Ja, vi har tagit emot din ansökan. Ja, vi kommer att behandla din ansökan. Nej, du behöver inte ringa fler gånger.

4. Läs annonsen.

Vi säger det igen. Och igen. Och igen. Läs annonsen. Det finns inga genvägar. När vi söker en kurator för att organisera en konstutställning hjälper det inte att du är utbildad terapeut och har lätt att komma människor inpå livet...

5. Tack gud för LinkedIn.

Det finns många andra vägar för att ta reda på vem vår kandidat är; det är cv, personliga brev och referenter. Men så har vi ju LinkedIn. Thank God.

6. Referenter som gladeligen delar med sig av historier.

Du har ju haft de där samtalen. Referenter som gladeligen delar med sig av historier från firmafesten, hur kandidaten raderade en hel databas med information eller hur hela kontoret fick utrymmas för att just denna kandidat lyckats dra i gång brandlarmet precis när arbetstoppen var som högst. Hur många gånger har du inte tänkt: "Varför i hela världen gav hen mig den här referensen?"

7. Kattricket fungerar alltid!

Och när ingenting annat funkar, kan man alltid ta till kattricket.