2017-08-11 -

 

Blogginlägg

71 procent granskar en potentiell arbetsgivare när de söker jobb och söker information om vad redan anställda tycker

Ny rapport från Lernia visar på fem trender som kommer att påverka framtidens kompetensförsörjning.

71 procent granskar en potentiell arbetsgivare när de söker jobb och söker information om vad redan anställda tycker. 71 procent granskar en potentiell arbetsgivare när de söker jobb och söker information om vad redan anställda tycker.

Dagens arbetsmarknad präglas av rörlighet och det är en trend som kommer att hålla i sig. Men i dag är det är fler som förespråkar en större rörlighet på arbetsmarknaden än som faktiskt flyttar på sig själv, visar en undersökning som Lernia har gjort bland civil- högskole- och gymnasieingenjörer och anställda inom tillverkningsbranschen.

Nästan tre av fyra anser att man borde byta arbetsplats oftare än vart sjätte år för att få en bra karriär. Däremot är det bara tre av fem som byter arbetsplats så ofta

På en allt rörligare arbetsmarknad blir det ännu viktigare att vara en bra arbetsgivare, för att både kunna behålla och attrahera kompetens. Faktorer som god psykisk arbetsmiljö och inflytande över den egna arbetssituationen rankas högre än lön, enligt Lernias undersökning.

Är du nyfiken på att få veta mer om trenderna som kommer att påverka framtidens kompetensförsörjning? Meddela oss din mejladress, så skickar vi hela rapporten som pdf till dig.