Vinnarna av Nya journalistpriset 2018


Mahmoud Agha från det arabisk-svenska mediehuset Al Kompis och Farzaneh Roostaee, journalist och mellanösternanalytiker från Iran är de första vinnarna av Nya journalistpriset.

Farzaneh Roostaee förmedlar trovärdig och relevant journalistik till en miljonpublik utomlands och i Sverige. I intervjuer och artiklar har hon fokus på en komplex region – Mellanöstern och Iran. Med engagemang och kunskap ger hon oss nya perspektiv och vidgar våra vyer. 

Al Kompis är en brobyggare mellan nyanlända och det svenska samhället. Genom sina nyheter till en arabisktalande publik har hundratusentals läsare fått information och kunskap om Sverige. Al Kompis engagerar, når ut och öppnar dörrar som underlättar för integration.

Nya journalistpriset symbol för ett fritt och rättvist Sverige

Vinnaren av det första Nya journalistpriset, Farzaneh Roostaee, kom från Iran till Sverige för sju år sedan. Farzaneh medverkar regelbundet i BBC Persian som Mellanösternanalytiker. Hennes mål är att skriva på svenska för svenska medier om den komplicerade situationen i Mellanöstern. Mahmoud Agha är chefredaktör och grundare för arabisk-svenska mediehuset Al Kompis som belönas i prisets andra kategori.

Dela gärna