Skip to main content

Komvux


Välkommen till komvux på Lernia! Vi finns över hela landet och du kan välja mellan utbildningarna både i klassrum eller på distans. Komvuxutbildningar hos Lernia är kostnadsfria, du betalar bara för böcker och annat studiematerial.

Välj det utbildningsområde som du är intresserad av:

Välkommen att studera hos oss på Lernia! Du hittar vårt komvux i Stockholm, Malmö, Borås och på flera andra orter i Sverige. Välj mellan utbildningar i klassrum eller på distans. Vi har dessutom komvuxkurser och yrkesutbildningar på heltid och deltid och med olika poäng. Komvuxutbildningar hos Lernia är kostnadsfria, du betalar bara för böcker och annat studiematerial. Du gör alltid din ansökan till en Komvuxkurs direkt hos din kommun.

Komplettera din gymnasieexamen hos oss på Komvux

Att läsa på Komvux för att sätta ihop din gymnasieexamen är ett bra alternativ om du behöver plugga upp en eller flera gymnasiekurser eller höja dina betyg. En gymnasieexamen kan antingen vara en yrkesexamen eller en högskoleförberedande examen. Hos oss på Lernia kan du välja mellan färdiga yrkesutbildningar eller enskilda kurser för att komplettera betyg så att du kan söka till en högskoleutbildning. 

Läs en hel yrkesutbildning (program)

Yrkesutbildning passar dig som vet vilket yrke du vill jobba inom. Målet med yrkesutbildningar är att du ska få den kunskap som behövs för att du ska få det jobb du söker inom yrket. Vi samarbetar med flera företag och organisationer. Elektriker, fastighetstekniker, kock, undersköterska, vårdbiträde, barnskötare och VVS-montör är exempel på yrkesutbildningar som många väljer att gå hos oss. En yrkesutbildning på Komvux brukar innehålla minst 800 poäng. Våra utbildningar följer de nationella yrkespaketen för respektive utbildning. 

Vid vilken ålder får man studera på Komvux?

Vilken ålder du måste ha för att studera på Komvux beror lite på om du ska gå en grundläggande vuxenutbildning eller gymnasial vuxenutbildning. Hos oss på Lernia kan du studera gymnasial vuxenutbildning.

Gymnasial vuxenutbildning - från det år du fyller 20

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns det ingen garanti att du får plats. Din kommun väljer vilka som får studera om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk, sas, på grundläggande nivå för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Webbansökan: så söker du en kurs på Komvux

Du gör alltid din ansökan till en Komvuxkurs hos den kommun du är folkbokförd i. På kommunens webbplats finns information om våra kursstarter, ansökningsperioder och ansökningsblanketter. Det är också på kommunens hemsidan du gör din webbansökan. När du hittat en utbildning eller Komvuxkurs du vill söka hos oss på Lernia klickar du på "Ansökan"-knappen så ser du vilka kommuner man kan söka kursen i. Därifrån väljer du vilken kommun du vill söka genom och hamnar sedan på deras webbplats.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan