Skip to main content

Taxi Stockholm


Taxi Stockholm stod inför en gigantisk utmaning - att hitta 500 nya förare på ett år. Det skulle komma att kräva en förändrad syn på branschen, helt nya målgrupper och digitalisering av verksamheten. Genom ett kompetenspartnerskap med Lernia kunde man ro det i hamn.

Stockholm saknade taxiförare

Det stora, väletablerade taxibolaget stod inför en riktig utmaning. Stockholmarna gillar att åka taxi och de fanns 1 600 bilar i flottan, men det saknades kvalificerade förare. Under ett år behövde man hitta, utbilda och anställa 500 personer. 

Behov att bredda basen

För att lyckas med en sån enorm rekrytering krävdes bredd och mångfald i urvalet. Det fanns en liten andel som kunde anställas direkt, men sedan behövde man jobba för att hitta fler kvinnor, utlandsfödda och personer som kom från helt andra branscher. Och för att lyckas med krävdes att man slog hål på myter om branschen.

Man ville kunna rekrytera inte bara personer som i dagsläget hade rätt kvalifikationer utan även dem som hade en personlighet med potential, fast saknade vissa kvalifikationer.

Personer i skolsal taxiutbildning
tidning med artikel om taxiutbildning

Ny språkutbildning med inriktning taxiförare

Som lösning på problemet skapade Taxi Stockholm och Lernia en ny taxiutbildning som kombinerade yrkesämnen med sfi-studier/svenska som andraspråk. Utbildningen skapade förutsättningar för fler att nå anställningskraven och gav även deltagarna möjlighet att läsa tillvalskurser inom entreprenörskap och företagande, något som lockade många som ville starta en egen verksamhet.

Det visade sig vara en lyckad väg att gå. Genom utbildningen säkrade man behovet och slog till och med målet. I november 2016 var man på väg mot 700 nya förare.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Kontakta oss gärna

Du är varmt välkommen att ringa 0771-650 600. Annars kan du fylla i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig.

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 000

uthyrda konsulter

15 000

deltagare

1 100

kunder