Skip to main content

SAS Operating Center


SAS har drygt 800 avgångar per dygn och varje år väljer drygt 28 miljoner resenärer att flyga med Skandinaviens största flygbolag. Vi hjälpte SAS att hitta spetskompetens i ett kritiskt läge.

Ouppklarade ärenden på hög

SAS specialiserade kundtjänstavdelning stod inför stora utmaningar. Inställda flyg på grund av snöstorm, en strejk bland markpersonalen i Norge och 1 300 ouppklarade kundärenden på hög. Situationen krävde en rask och träffsäker rekrytering av konsulter.

Snabb rekrytering av spetskompetens

Lernia genomförde tillsammans med SAS Operating Center en rekryteringsprocess för att hitta 5-6 nya personer till avdelningen. Hela processen var genomförd på två veckor och konsulterna förstod sig snabbt på verksamheten.

En snabb lösning på ett kritiskt läge

Sommaren 2014 insåg Lisa Runeskog, chef för SAS Operating Center, att det skulle krävas en extra arbetsinsats för att klara av vågen av kundärenden som alltid strömmar in efter sommarsäsongen.

Lisa Runeskog, SAS

– Vi fungerar som en supportavdelning för hela SAS och här hamnar allt från komplicerade biljettbokningar till kundärenden som den vanliga kundtjänsten av olika skäl inte kan hantera", berättar Lisa Runeskog, chef för SAS Operating Center.
Att snabbt hantera kundernas klagomål är en prioriterad uppgift.

– När vi räknar ut hur många av våra 28,4 miljoner resenärer som sänder in klagomål eller synpunkter på SAS så hamnar vi 3,3 promille. Men när något går snett är det viktigt att kunden upplever att vi snabbt och professionellt tar hand om deras synpunkter. Vi vill ju att de ska fortsätta att resa med oss.

– Vi gick in i sommarsäsongen med cirka 1 300 komplicerade kundärenden som låg och väntade på hög. Jag förstod att vi inte skulle hinna komma i fatt och det kändes inte alls bra.

"Hela processen gick väldigt snabbt, från första kontakt tills att vi hade förstärkningen på plats tog inte mer än två veckor."

Det kritiska läget krävde en snabb lösning. Lisa Runeskog kontaktade Lernia som tillsammans med SAS påbörjade en rekryteringsprocess för att hitta 5-6 nya personer till avdelningen.

– Lernia presenterade sju kandidater och jag träffade samtliga personligen tillsammans med min kontaktperson hos Lernia. Vi sökte konsulter som var språkkunniga, lagspelare och förstod vikten av att hantera kunder som har klagomål. Vi vill ju att kunderna ska fortsätta att flyga med oss så det är viktigt att vi har en bra dialog. Det blev ett svårt val eftersom samtliga uppfyllde våra behov.

Rekryteringsprocessen fortskred i raskt tempo:

– Hela processen gick väldigt snabbt, från första kontakt tills att vi hade förstärkningen på plats tog inte mer än två veckor. Det som kanske imponerade på mig mest var hur träffsäkert Lernia kunde välja ut konsulter som förstår vår verksamhet.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Kontakta oss gärna

Du är varmt välkommen att ringa 0771-650 600. Annars kan du fylla i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig.

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 000

uthyrda konsulter

15 000

deltagare

1 100

kunder