Skip to main content

Octapharma


På Kungsholmen i Stockholm växer Life Science-företaget Octapharma i snabb takt. För att säkerställa sitt framtida kompetensbehov och ytterligare vidareutveckla sitt mångfaldsarbete började Octapharma samarbeta med Lernia.

Sökte "morgondagens medarbetare"

Octapharma hade gjort en stor investering i sin fabrik på Kungsholmen i Stockholm. I sikte fanns en fördubblad produktion, men ett behov återstod: personalen. 

Octapharma behövde "morgondagens medarbetare" – 120 personer med rätt inställning och rätt utbildning för att kunna leva upp till Octapharmas höga krav.

Det behövdes en anpassad utbildning

I detta fanns flera utmaningar. De processteknikerutbildningar som fanns var i första hand tillämpade för industrin och inte för läkemedelsbranschen. Därför behövde man anpassa utbildningen så att den matchade Octapharmas behov och samtidigt mötte Arbetsförmedlingens krav. 

Nästa steg var att lyckas attrahera tillräckligt många sökande, med rätt profil och rätt nivå på språkkunskaper, för att kunna fylla klassrummet.

Arbetsmarknadsutbildningen nådde fler

I samarbete med Arbetsförmedlingen startade man därför en arbetsmarknadsutbildning där personer med rätt grundkvalifikationer och utbildning kunde bygga på med den specialistkompetens de saknade.

I utbildningen ingick praktik i laboratoriet i 4 veckor, och minst 3 månaders inhyrning hos Octapharma efter avslutad kurs. Och resultaten lät inte vänta på sig. 

"Tillsammans med Lernia har vi kunnat rekrytera personer som vi annars hade gått miste om då de saknade vissa av kvalifikationerna. Tack vare kompletterande utbildning har vi fått ta del av dessa personers gedigna kompetens och internationella erfarenhet som annars skulle förbli outnyttjad."

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?


Kontakta oss gärna

Du är varmt välkommen att ringa 0771-650 600. Annars kan du fylla i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig.

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 000

uthyrda konsulter

15 000

deltagare

1 100

kunder