Skip to main content
Thobias Johansson, konsultchef i Vetlanda.

Thobias Josefsson, Vetlanda: ”Som lagspelare inom idrotten vet jag hur mycket en bra teamkänsla betyder för resultatet”

Att snabbt hitta lösningar och nya kandidater är några av en konsultchefs främsta uppgifter. Men för Thobias Josefsson är det minst lika viktigt att jobba för att stämningen i personalgruppen är bra.

Thobias Johansson, konsultchef i Vetlanda.
Tobias Johansson, konsultchef i Vetlanda.

Hur ser din vardag som konsultchef ut?

– Jag har haft den här rollen i snart fem år och jobbar med flera företag i Vetlanda med omnejd. Mitt jobb är otroligt brett, jag tar hand om allt från att annonsera efter, hitta, intervjua och anställa konsultkandidater, till att sköta administration, ha personalansvaret för de konsulter jag har hand om och snabbt kunna hitta produktiva lösningar åt kunderna.

Vad har du för yrkesbakgrund?

– Jag har i hela mitt liv spelat hockey och vid sidan av det även arbetat inom flera olika industrier och lager. Med den erfarenheten vet jag hur mycket en bra teamkänsla bidrar till framgång. Jag är även utbildad företagssäljare, det har lärt mig hur viktigt det är att lyssna på kunden och kunna sätta sig in i kundens situation och behov.

Hur bidrar du till att produktiviteten hos dina kunder ökar?

– Framför allt genom att vara tillgänglig och närvarande. Jag vill att konsulterna ska känna att jag alltid finns där för dem och att kunderna ska se mig som en partner. Vi har ju samma mål – att det ska gå så bra för företaget som möjligt. Jag kan också bidra till ökad produktivitet genom att vara snabbfotad och flexibel, där har jag stor hjälp av våra digitala system på Lernia bemanning. Både när det handlar om att snabbt kunna lösa administrativa frågor och att hitta nya konsultkandidater.

Behöver du hjälp att hitta personal?

Se våra bemanningstjänster

Ge exempel på när du hittat en produktiv lösning!

– För en kund skapade vi en personalpool med konsulter som kan hoppa in på enstaka pass. Det har varit mycket värt inte minst nu under pandemin, när det varit så mycket sjukfrånvaro och vab.

Vilka är dina tre bästa tips för ett bra ledarskap?

– Att vara tydlig vid introduktionen, göra en ordentlig genomgång av företaget och vilka arbetsuppgifter som gäller, men också att ge lite tips på hur man blir en i gänget. Att göra ordentliga uppföljningar, både hos konsult och arbetsledare, och fånga upp sådant som vi eller kunden kan behöva förbättra. Och sist, men inte minst – ge beröm och feedback till konsulterna. Jag ser dagligen att min feedback ger resultat.

Fakta

Namn: Thobias Josefsson
Titel: Konsultchef, Lernia bemanning
Ort: Vetlanda
När jag är ledig: Tränar mycket! Framför allt ishockey och padel. Sedan går en stor del av fritiden åt till att renovera mitt och sambons hus från 30-talet. Och att umgås med familj och vänner förstås.

 

Behöver du hjälp att hitta personal?

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och hjälper dig med bemanning och rekrytering på den nivå du behöver.