Rekryteringsutbildning


En rekryteringsutbildning är perfekt när du har ett konkret anställningsbehov och vet vilka kompetenser som krävs. Vi stöttar er att hitta, kunna och vilja anställa personer med just de kompetenserna.

En rekryteringsutbildning är när vi på Lernia, i samarbete med er som företag och Arbetsförmedlingen, hittar en medarbetare som kan förse er med kompetenser ni saknar. Kort beskrivet kan man säga att det går till så att vi letar rätt på kandidater som stämmer överens med era önskemål, utbildar dem i rätt utbildningsområden och sätter dem i praktik. Om allt fungerar bra kan ni anställa personerna direkt, alternativt hyra in dem som konsulter genom oss. Läs mer om hur processen ser ut här nedanför.

Så sätter vi upp en rekryteringsutbildning

Det hela börjar med att ni inleder en dialog med oss på Lernia om vilka behov ni har och vilken typ av kompetens ni letar efter. Vi går igenom vilka förutsättningar som krävs och vilket innehåll utbildningen ska ha. Dessutom sätter vi vilka kandidatprofiler ni är ute efter.

Arbetsförmedlingen kallar personer som stämmer in på den kravprofil vi satt för intervju och på så sätt säkerställer vi att vi hittar rätt person för uppdraget. Här kan du antingen ta en aktiv roll i processen eller överlåta hela ansvaret på oss.

Efter att vi är klara med urvalet säkerställer vi att deltagarna som tagits fram motsvarar din kravprofil. Om de gör det går vi vidare och förser dem med grundutbildning i teoretiska och praktiska moment inom ditt yrke.

För att säkerställa att kandidaterna har de kunskaper som behövs använder vi oss av olika fördjupande kursmoment och tester.

För att riktigt säkerställa att kandidaterna har den branschspecifika kunskap som krävs ser vi till att de även genomgår specialutformade utbildningsdelar efter er verksamhet, vi ser även till att lägga in arbetsplatsförlagt lärande, praktik.

När alla utbildningsmoment är avslutade bestämmer du som arbetsgivare vilka personer som slutligen ska erbjudas en anställning. Du kan då välja mellan att hyra in personerna via vår bemanning eller överanställa personen till er verksamhet.

Lernias Key Account Manager Pontus berättar om fördelarna med rekryteringsutbildning med Lernia.

Snabbfakta om rekryteringsutbildningar

✓ Du får en skräddarsydd medarbetare

Med en rekryteringsutbildning får ni rätt person med rätt utbildning och branschkunskap, som tack vare sin utbildning kan börja jobba från dag ett.

✓ Vi utgår helt från era önskningar och behov

Berätta vad ni behöver, vi hjälper er både att hitta rätt kandidat och att sedan utbilda hen för just det behov ni har.

✓ Hjälp människor att bli självförsörjande

Med en rekryteringsutbildning får du inte bara en medarbetare med just de kompetenser du söker, du hjälper även en medmänniska in i arbete.

Kunder vi hjälpt med rekryteringsutbildning

ICA Maxi Erikslund

ICA Maxi Erikslund

ICA Maxi Erikslund är en stor arbetsgivare i Västerås och vill gärna bidra till ett bättre samhällsklimat. Vi erbjöd möjligheter till personer som tidigare haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Volvo Cars

Volvo Cars

Lernia har rekryterat 1 500 nya medarbetare till Volvo Cars och attraherat rekordmånga kvinnor till bilfabriken och påbörjat en attitydförändring till att jobba i bilindustrin.

Kontakta oss för mer information om rekryteringsutbildningar


Skicka en förfrågan så tar vi fram en gemensam plan.

Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv kort ditt behov i formuläret så hör vi av oss och sätter upp en plan för hur vi hjälper dig vidare.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande


Mats Ahlberg

Säljledare

Telefon

0771-650 650

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 800

uthyrda konsulter

34 400

utbildade personer

1 500

samarbeten med företag

Dela gärna