Omställning – för fack


Lernias branschkunskap och kunnande inom arbetsmarknad och utbildning gör oss till en stabil partner i omställningsarbetet. Vi är med hela vägen – före, under och efter omställningen.

Lernia har mångårig erfarenhet av olika branscher. Vi möter deltagarna där de befinner sig och ger det stöd som behövs. Vi kan svensk arbetsmarknad och har branschens största företagsnätverk som underlättar i jobbmatchningen

"Lernia var på plats på företaget redan då våra medlemmar fick beskedet om uppsägning, och fångade upp oro hos våra medlemmar."

Vi finns på orter över hela Sverige och jobbar efter samma metod överallt. Det är en trygghet för deltagaren, som garanteras samma kvalitet oavsett ort och coach. Det är inte helt ovanligt att en person som befinner sig i en omställningsprocess beslutar att flytta. Kanske för att få ett nytt arbete eller börja studera. Tack vare att vi på Lernia finns över hela landet kan vi ge deltagaren den hjälp som behövs vid en flytt. Deltagaren kan till exempel ta del av vårt omställningsstöd och företagsnätverk på den nya orten.

Lernia är ett auktoriserat omställningsföretag. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och beslut om att auktorisation beviljas fattas av Kompetensföretagens styrelse.

Läs mer om Kompetensföretagens auktorisationer.

Omställningsförsäkringen TSL – för arbetare inom LO-kollektivet

Trygghetsfonden TSL finansierar omställningsprogram som ska underlätta för uppsagda arbetare att hitta nytt jobb. Företag och den lokala fackliga organisationen kan beviljas omställningsstöd för arbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist enligt definition i LAS och vid anställningens upphörande varit anställd minst 16 timmar i genomsnitt per vecka under ett år.

Omställningsförsäkringen TRR – för tjänstemän inom privata sektorn

Även tjänstemännen har rätt att själva välja leverantör av omställningstjänster inom TRR. Vi har mångårig erfarenhet av att stötta och vägleda tjänstemän till nytt arbete.

Läs mer om att välja leverantör inom TRR.

 

Vill du veta mer om omställning?


Kontakta oss gärna för mer information

Vår kundtjänst svarar på dina frågor varje vardag klockan 08.00-16.30.

För och efternamn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 800

uthyrda konsulter

34 400

utbildade personer

1 500

samarbeten med företag

Dela gärna